Smetanová pomazánka s tuňákem

Pomazánka, kterou si lehce připravíme, a o to rychleji sníme. Skvěle chutná na jakémkoliv pečivu.


4.315x
15 min
2×

Ingredience

sůl
1 kscibule
mletý bílý pepř
1 kelímeknízkotučný tvaroh
1 kelímekzakysaná smetana extra light
1 konzervatuňáková drť v oleji
2 lžičkykřenová pasta se smetanou
2-3 lžícečerstvá nebo sušená pažitka

Postup přípravy

Na pomazánku budeme potřebovat jednu střední cibuli, kterou oloupeme a nakrájíme na větší kostičky. Tuňáka slijeme z oleje, kdo chce pomazánku dietnější, použije tuňáka ve vlastní šťávě. Čerstvou pažitku nasekáme, lze použít i sušenou.

Tvaroh spolu s kysanou smetanou (light nebo extra light) vyšleháme, přidáme cibuli, tuňáka a ochutíme solí a bílým pepřem. Přidáme asi 2 lžičky křenové pasty se smetanovou příchutí a nakonec vmícháme pažitku, se kterou nešetříme.

Smetanovou pomazánku s tuňákem pořádně promícháme a dáme na pár desítek minut vychladit. Podáváme ji s čerstvým pečivem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smetanová pomazánka s tuňákem

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.