Vaření.czReceptySmetanová domácí zmrzlina

Smetanová domácí zmrzlina

Recept na výbornou domácí zmrzlinu, která je krémová i po ztuhnutí v mrazáku.


4.58x
15 min

Ingredience

náplň 1

30 gmáslo
150 gcukr krupice
250 mlsmetana 12%

podle chuti

mandle

náplň 2

100 gcukr moučka
3 lžícecitronová šťáva
300 gmražené jahody

krém

2 balíčkyvanilkový cukr
250 gměkký tučný tvaroh
500 mlsmetana ke šlehání 33%

Postup přípravy

Recept je určen na množství do dvou vaniček od jiné zmrzliny. Ve velké míse vyšleháme do tuha 500 ml vychlazené 33% smetany. V jiné míse si dohladka vyšleháme tvaroh s vanilkovým cukrem. Tvaroh opatrně a zlehka přimícháme ke šlehačce a dáme vychladit do lednice. Takto máme hotový základ pro jakoukoliv zmrzlinu. Toto množství si rozdělíme na dvě půlky - dva druhy zmrzliny. Karamelová zmrzlina: Na pánvi necháme do hněda rozehřát cukr a přidáme kousek másla, promícháme a zalijeme 12% smetanou, nebo smetanou na vaření. Vaříme tak dlouho, dokud se nám všechen cukr nerozvaří a nám zbude tekutý karamel, který necháme vychladnout. V karamelu také můžeme zkaramelizovat nasekané mandle nebo ořechy. Po vychladnutí ho jemně vmícháme do připravené zmrzlinové směsi. Karamelovou zmrzlinu dáme do připravené vaničky a necháme ztuhnout. Jahodová zmrzlina: Vezmeme si 300 g mražených jahod a rozmixujeme je na pyré, promícháme s cukrem a trochou citronové šťávy. Přidáme do základní zmrzlinové směsi a všechno necháme zmrazit ve vaničce. Smetanovou domácí zmrzlinu podáváme jako osvěžující dezert.
user-icon

autor Scarlett

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Smetanová domácí zmrzlina

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena