Smetanová domácí zmrzlina

Recept na výbornou domácí zmrzlinu, která je krémová i po ztuhnutí v mrazáku.


4.58x
15 min

Postup přípravy

Recept je určen na množství do dvou vaniček od jiné zmrzliny. Ve velké míse vyšleháme do tuha 500 ml vychlazené 33% smetany. V jiné míse si dohladka vyšleháme tvaroh s vanilkovým cukrem. Tvaroh opatrně a zlehka přimícháme ke šlehačce a dáme vychladit do lednice. Takto máme hotový základ pro jakoukoliv zmrzlinu. Toto množství si rozdělíme na dvě půlky - dva druhy zmrzliny.

Karamelová zmrzlina: Na pánvi necháme do hněda rozehřát cukr a přidáme kousek másla, promícháme a zalijeme 12% smetanou, nebo smetanou na vaření. Vaříme tak dlouho, dokud se nám všechen cukr nerozvaří a nám zbude tekutý karamel, který necháme vychladnout. V karamelu také můžeme zkaramelizovat nasekané mandle nebo ořechy. Po vychladnutí ho jemně vmícháme do připravené zmrzlinové směsi. Karamelovou zmrzlinu dáme do připravené vaničky a necháme ztuhnout.

Jahodová zmrzlina: Vezmeme si 300 g mražených jahod a rozmixujeme je na pyré, promícháme s cukrem a trochou citronové šťávy. Přidáme do základní zmrzlinové směsi a všechno necháme zmrazit ve vaničce.

Smetanovou domácí zmrzlinu podáváme jako osvěžující dezert.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smetanová domácí zmrzlina

Zpět na recept