Směs z králíka

Recept na rychlou večeři z králičího masa.


3.45x
45 min

Ingredience

20 dkgslanina
2 lžíceolej
1 lžičkasůl
2 ksvejce
1 lžícesolamyl
1 kscibule
20 dkghouby
1 lžičkacukr moučka
1 lžičkagrilovací koření
0.5 lžičkykari koření
2 ksčervená kapie
0.5 lžičkymletý zázvor
1 lžičkamletá sladká paprika
0.5 lžičkymletý černý pepř
2 dlčerné pivo
4 kskráličí hřbet

Postup přípravy

Králičí hřbety vykostíme, nakrájíme na plátky a dáme do misky. Přidáme olej, koření, vejce, solamyl, cukr, sůl, vše promícháme a dáme do ledničky uležet alespoň na 24 hodin. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu a opečeme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka přidáme ke slanině a za stálého míchání opečeme dorůžova. Na takto osmaženou slaninu a cibuli přidáme naložené maso a opékáme, až je maso pěkně ze všech stran opečené a poloměkké. Nesmíme je vysušit. Nakonec přidáme na plátky nakrájené houby a na proužky nakrájené papriky. Směs z králíka dusíme pod poklicí a podléváme pivem, až je maso měkké. Směs z králíka podáváme s pečenými brambory nebo vařenou rýží. Pečené brambory připravuji takto: Brambory oloupeme, nakrájíme na osminky, osolíme, posypeme grilovacím kořením, kmínem, pokapeme olejem a promícháme. Brambory dáme na plech vymazaný olejem. Brambory pečeme v troubě asi 45 minut.
user-icon

autor rita


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Směs z králíka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena