Směs na horkou čokoládu

Čokoláda je smyslový požitek a je třeba si ji vychutnávat pomalu a se zavřenýma očima.


4.858x
15 min
1×

Postup přípravy

Hořkou čokoládu rozmixujeme, a to přerušovaně v intervalech 10 vteřin, aby se neroztekla. Přendáme do hlubokého talíře a přidáme cukr, kakao, solamyl a vše dobře promícháme. Uchováme dobře uzavřené a v chladu.

Šálek horké čokolády: Na přípravu jednoho šálku potřebujeme 150 ml mléka a 3 lžíce čokoládového prášku. Do vlažného mléka přidáme čokoládovou směs a přivedeme k varu. Vaříme, až čokoláda začne houstnout.

Horkou čokoládu ihned podáváme. Podle chuti můžeme ještě více osladit nebo okořenit skořicí či mletou pálivou papričkou (pro náročnější).


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Směs na horkou čokoládu

Zpět na recept