Vaření.czReceptySmažený vepřový řízek marinovaný v zakysané smetaně

Smažený vepřový řízek marinovaný v zakysané smetaně

Recept na chutný vepřový řízek marinovaný v zakysané smetaně, obalovaný ve strouhance a dozlatova smažený.


2.822x
10 min

Ingredience

1 ksvejce
2 lžícesolamyl
250 mlzakysaná smetana
6 ksvepřová kotleta bez kosti

podle chuti

sůl
čerstvě mletý pepř
sušený česnek

na obalení

strouhanka

podle potřeby

slunečnicový olej na smažení

Postup přípravy

Vepřové kotlety bez kosti omyjeme, osušíme a naklepeme po obou stranách. Připravíme si marinádu - smícháme zakysanou smetanu, vejce, 2 lžíce solamylu, sůl, sušený česnek, čerstvě mletý černý pepř a společně vše vyšleháme v hluboké nádobě. Do marinády vložíme naklepané vepřové řízky, uložíme do chladu a necháme 12 hodin marinovat. Řízky tak zkřehnou a naberou výbornou chuť. Z marinády maso vyjmeme cca hodinu před vlastní přípravou. Vepřové řízky obalíme ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova. Poté řízky poklademe na papírovou utěrku, odsajeme tak přebytečný tuk. Horké smažené vepřové řízky podáváme s bramborovou kaší a hlávkovým salátem. Jde o velmi chutnou úpravu řízků z vepřového masa, které se dají přichystat dopředu a pak už je příprava velmi rychlá. Podobně lze připravit i kuřecí, krůtí a jiné řízky.
user-icon

autor Libchen

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Smažený vepřový řízek marinovaný v zakysané smetaně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena