Smažený vepřový řízek marinovaný v zakysané smetaně

Recept na chutný vepřový řízek marinovaný v zakysané smetaně, obalovaný ve strouhance a dozlatova smažený.


2.822x
10 min

Ingredience

1 ksvejce
2 lžícesolamyl
250 mlzakysaná smetana
6 ksvepřová kotleta bez kosti

podle chuti

sůl
čerstvě mletý pepř
sušený česnek

na obalení

strouhanka

podle potřeby

slunečnicový olej na smažení

Postup přípravy

Vepřové kotlety bez kosti omyjeme, osušíme a naklepeme po obou stranách. Připravíme si marinádu - smícháme zakysanou smetanu, vejce, 2 lžíce solamylu, sůl, sušený česnek, čerstvě mletý černý pepř a společně vše vyšleháme v hluboké nádobě.

Do marinády vložíme naklepané vepřové řízky, uložíme do chladu a necháme 12 hodin marinovat. Řízky tak zkřehnou a naberou výbornou chuť. Z marinády maso vyjmeme cca hodinu před vlastní přípravou.

Vepřové řízky obalíme ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova. Poté řízky poklademe na papírovou utěrku, odsajeme tak přebytečný tuk.

Horké smažené vepřové řízky podáváme s bramborovou kaší a hlávkovým salátem.

Jde o velmi chutnou úpravu řízků z vepřového masa, které se dají přichystat dopředu a pak už je příprava velmi rychlá. Podobně lze připravit i kuřecí, krůtí a jiné řízky.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažený vepřový řízek marinovaný v zakysané smetaně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní