Jazyk omyjeme a dáme vařit do osolené vody v tlakovém hrnci na necelou hodinu, vaříme doměkka. Vychladlý jazyk oloupeme, nakrájíme na 1 cm široké plátky. Plátky můžeme osolit a opepřit nebo jemně posypat kořením na čínu.
Obalíme v trojobalu a rychle usmažíme. Usmažené protáhneme ve zbytku rozšlehaného vejce z obalování a znovu usmažíme.
Smažený vepřový jazyk podáváme s brambory, bramborovou kaší nebo hranolky.
Vynikající jídlo. Jsem ráda že jsem ho našla, nejedla jsem ho mnoho let. Dělávala ho moje babička a já chvíli v dospělosti a nyní mi ho připomněl tento recept Po mnoha letech jsem si velice pochutnala. Troj obal babička nedělala ale dvoj obal určitě. z vývaru dělala vynikající polévku, lepší jak hovězí, nebo jinou masovou. I tu jsem si uvařila. Díky za připomenutí, skutečně již zapomenuté dobroty. Vyzkoušejte, je to výborné. Szabová