Vaření.czReceptySmažený řízek s česnekem

Smažený řízek s česnekem

Jednoduše ochucený řízek z vepřové kýty.


4.113x
20 min
2×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
sůl
2 plátkyvepřová kýta
0.5 lžičkyčerstvě mletý barevný pepř

trojobal

1-2 ksvejce
strouhanka
hladká mouka

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Plátky vepřové kýty naklepeme a dobře osolíme a opepříme. Potřeme prolisovaným česnekem a necháme pár hodin proležet. Vepřové plátky obalíme v trojobalu - hladká mouka, rozšlehané vejce, strouhanka. Na rozpáleném oleji osmažíme pozvolna řízky s česnekem dozlatova. Smažený řízek s česnekem podáváme s vařenými brambory, bramborovou kaší apod.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Smažený řízek s česnekem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena