Smažený plněný hermelín s medvědím česnekem

Recept na nenáročnou bezmasou pochoutku.


3.45x
30 min

Postup přípravy

Hermelín necháme v lednici nějaký čas odležet, aby se nám s ním poté dobře pracovalo.

Sýr rozkrojíme na dvě půlky a kávovou lžičkou z něj opatrně vydlabeme obsah tak, aby zůstal jenom korpus. Je potřeba být trpělivý a pracovat opatrně, aby se korpus sýru neporušil, každý sýr je jinak vyzrálý a tedy i práce s ním je různě obtížná.

Dobře omytý a osušený medvědí česnek nasekáme na velmi jemno a naplníme jej do sýru. Hermelín obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance.

Na rozpálený olej položíme sýr rozpůlenou stranou a dále potom osmažíme lehce dozlatova ze všech stran.

Smažený plněný hermelín s medvědím česnekem podáváme s vařeným bramborem nebo kaší, okurkou a trochou tatarky. Můžete přidat i sterilovanou zeleninu.
user-icon

autor kozorohpav


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažený plněný hermelín s medvědím česnekem

Zpět na recept