Vaření.czReceptySmažený plněný hermelín s medvědím česnekem

Smažený plněný hermelín s medvědím česnekem

Recept na nenáročnou bezmasou pochoutku.


3.45x
30 min

Ingredience

1 baleníHermelín

trojobal

vejce
strouhanka
hladká mouka

podle potřeby

olej na smažení

náplň

medvědí česnek

Postup přípravy

Hermelín necháme v lednici nějaký čas odležet, aby se nám s ním poté dobře pracovalo. Sýr rozkrojíme na dvě půlky a kávovou lžičkou z něj opatrně vydlabeme obsah tak, aby zůstal jenom korpus. Je potřeba být trpělivý a pracovat opatrně, aby se korpus sýru neporušil, každý sýr je jinak vyzrálý a tedy i práce s ním je různě obtížná. Dobře omytý a osušený medvědí česnek nasekáme na velmi jemno a naplníme jej do sýru. Hermelín obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Na rozpálený olej položíme sýr rozpůlenou stranou a dále potom osmažíme lehce dozlatova ze všech stran. Smažený plněný hermelín s medvědím česnekem podáváme s vařeným bramborem nebo kaší, okurkou a trochou tatarky. Můžete přidat i sterilovanou zeleninu.
user-icon

autor kozorohpav

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Smažený plněný hermelín s medvědím česnekem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena