Smažený ochucený vepřový řízek

Recept na smažený vepřový řízek mnohem lepší chuti.


2.511x
30 min

Postup přípravy

Vepřovou kotletu bez kosti nebo vepřové stehno omyjeme, osušíme a pokrájíme na řízky, které po obvodu několikrát nařežeme nožem, aby se nám při smažení nekroutily.

Řízky naklepeme z obou stran, osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, potřeme čerstvě posekanou petrželovou natí, pokapeme citronovou šťávou a necháme odpočinout.

Ochucené vepřové řízky obalíme v mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a solí, na závěr obalíme ve strouhance.

Vepřové řízky smažíme v horkém domácím vepřovém sádle z obou stran do červena a dáme odsát na papírovou kuchyňskou utěrku od přebytečného tuku.

Smažený ochucený vepřový řízek servírujeme horký se šťouchanými bramborami a jemným zeleným listovým salátem.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažený ochucený vepřový řízek

Zpět na recept