Smažený ochucený vepřový řízek

Recept na smažený vepřový řízek mnohem lepší chuti.


2.511x
30 min

Ingredience

600 gvepřová kotleta bez kosti

podle chuti

sůl
citron
petrželová nať
čerstvě mletý černý pepř

na obalení

2 ksvejce
strouhanka
50 mlmléko
hladká mouka

podle potřeby

domácí vepřové sádlo

Postup přípravy

Vepřovou kotletu bez kosti nebo vepřové stehno omyjeme, osušíme a pokrájíme na řízky, které po obvodu několikrát nařežeme nožem, aby se nám při smažení nekroutily.

Řízky naklepeme z obou stran, osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, potřeme čerstvě posekanou petrželovou natí, pokapeme citronovou šťávou a necháme odpočinout.

Ochucené vepřové řízky obalíme v mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a solí, na závěr obalíme ve strouhance.

Vepřové řízky smažíme v horkém domácím vepřovém sádle z obou stran do červena a dáme odsát na papírovou kuchyňskou utěrku od přebytečného tuku.

Smažený ochucený vepřový řízek servírujeme horký se šťouchanými bramborami a jemným zeleným listovým salátem.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažený ochucený vepřový řízek

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní