Vaření.czReceptySmažený mečoun s čerstvým chutney

Smažený mečoun s čerstvým chutney

Recept na čerstvé steaky z mečouna jsou marinované v sójové omáčce a citronové šťávě. Mangové chutney dodává tomuto jídlu vzrušující chuť.


4.810x
60 min

Ingredience

1 ksvejce
2 lžícemáslo
3 lžícestrouhanka
1 lžícezázvor
1 lžícemáta
2 lžícekokos
1 ksmango
8 lžicpara ořechy
600 gmečoun
6 lžiccitronová šťáva
1 lžícesójová omáčka
1 lžícečervená cibule

Postup přípravy

Čtyři steaky z mečouna bez kůže vložíme do široké mělké mísy, přelijeme 4 lžícemi citronové šťávy a 1 lžící sójové omáčky a necháme v chladu marinovat asi hodinu. Rybu občas obrátíme. Mezitím si připravíme chutney. Mango zbavíme pecky, oloupeme, dužinu jemně usekáme a dáme do mísy. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, nastrouhaný zázvor, jemně nasekanou mátu, kokos, přelijeme 2 lžícemi citronové šťávy, dobře promícháme a necháme při pokojové teplotě odstavené. Jednotlivé porce mečouna namočíme ve vajíčku a obalíme ve směsi sekaných para ořechů a strouhanky. Mečouna smažíme na másle asi 8 minut z každé strany. Smaženého mečouna servírujeme s chutney. Pokud se nám zdá, že tomu něco chybí, můžeme mírně přisolit.
user-icon

autor croolk


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažený mečoun s čerstvým chutney

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena