Smažený květák trochu jinak

Recept na smažený květák je v podstatě velmi jednoduchý a není tam nic, co bychom neznali, ale zkusil jsem trochu jinou kombinaci a asi se jí budu držet.


3.02x
45 min

Postup přípravy

Květák rozebereme podle potřeby, opláchneme a nevaříme jej ve vodě, ale použijeme "pařák" na knedlíky a rozebraný květák "napaříme" doměkka (má lepší chuť).

Připravíme si nové menší brambory, které ve stejné době dáme do trouby - pokrájené, okořeněné a olivovým olejem zakapané brambory ála americké, kterých si vlastně nemusíme skoro všímat.

V tomto čase už bude květák měkký. Květák obalíme v trojobalu. pokud nemáme fritézu (já ji nemám), tak můžeme začít smažit v dostatečném množství kvalitního oleje, který by měl být dobře rozpálený, ale ne přepálený.

Mezitím asi také budou v troubě hotové "americké" brambory, které tam můžeme nechat, ale troubu vypneme, jen tak je udržíme v teplotě přiměřené pro podávání. Podle množství, můžeme osmažený květák přidávat do trouby k bramborám, opět na udržení vhodné teploty pro podávání.

Jako zeleninový salát použijeme salátovou okurku, několik malých rajčat, šalotku, sůl, pepř, ocet a trochu cukru na salátovou zálivku podle vlastní chuti.

Smažený květák trochu jinak podáváme teplý s bramborami a salátem jako hlavní chod.
user-icon

autor Kraken9555


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažený květák trochu jinak

Zpět na recept