Menší králičí kousky opláchneme a osušíme. Vymačkanou šťávu z citronu promícháme s olivovým olejem, solí, mletou pálivou paprikou a prolisovaným česnekem. Do mísy s připravenou marinádou vhodíme králičí kousky a rukama je dobře promícháme. Kousky masa přikryjeme a necháme hodinu v lednici.
V další míse rozšleháme vejce s olejem a pomalu přisypáváme prosátou hladkou mouku. Podle potřeby přiléváme světlé pivo tak, aby vzniklo těstíčko, ve kterém budeme obalovat masové kousky.
Na pánvi rozehřejeme olej. Králičí kousky vybereme z marinády, otřeme je a obalujeme ze všech stran v těstíčku. Králičí kousky vkládáme do oleje a smažíme ze všech stran dozlatova. Po osmažení kousky králíka ukládáme na sací ubrousek.
Smažený králík v těstíčku je chutný s libovolnou bramborovou přílohou.