Smažený kapr v nálevu

Recept na naložené kapří řízky.


5.08x
0

Ingredience

mrkev
petržel
kapr

zálivka

3 dkgsůl
250 mlocet
750 mlvoda
1 kshřebíček
1 ksbobkový list
0.5 lžičkyhořčičné semínko
2 kscelý černý pepř
11 kssacharin
2 kuličkycelé nové koření

trojobal

vejce
strouhanka
hladká mouka

Postup přípravy

Nejprve si svaříme nálev. Svaříme 0,75l vody, 2 kusy nového koření, 2 celé pepře, 1 hřebíček, 1 bobkový list, 1/2 lžičky hořčičného semínka, 3 dkg soli, 3 dkg cukru, 11 tablet sacharinu, 1/4 l octa. Necháme jej vychladnout. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky. Kapří řízky klasicky obalíme v klasickém trojobalu a osmažíme dozlatova. Ve skleněné nádobě proložíme smažené kapří řízky krájenou cibulí, mrkví a kořenovou petrželí, přičemž zeleninou našetříme. Kapří řízky, pěkně srovnané, zalijeme vychladlým nálevem tak, aby byli potopeny i vrchní porce. Smažený kapr v nálevu necháme v ledničce rozležet alespoň asi 10 dnů. Smažený kapr v nálevu je nejlepší s čerstvým pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažený kapr v nálevu

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena