Smažený celer v trojobalu

Řízek z celeru, který podáváme jako hlavní chod.


4.517x
75 min
6×

Postup přípravy

Bulvu celeru oškrábeme, omyjeme pod tekoucí vodou a dáme vařit vodu. Podle velikosti celeru - na 1 litr vody asi 1 lžička soli a špetka kyseliny citronové. Celer vhodíme do vařící vody a vaříme na mírném plameni pod pokličkou skoro doměkka. Vyjmeme jej z vody a necháme na prkénku trochu vychladnout.

Povařený celer nakrájíme asi na 1 cm silné plátky a z obou stran podle chuti (raději více) posypeme kořením na americké brambory. V hlubokém talíři rozšleháme vejce s vodou a tatarskou omáčkou. Plátky celeru obalíme v hladké mouce, ve vejci a nakonec ve strouhance. Takto obalené celerové řízky opět namočíme ve vejci a obalíme ve strouhance.

Celer v trojobalu vkládáme do rozehřátého oleje a velmi pomalu smažíme . Po 5 minutách obrátíme a dosmažíme druhou stranu.

Smažený celer v trojobalu podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou nebo s bramborovou kaší.
user-icon

autor JanaB


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažený celer v trojobalu

Zpět na recept