Smažený celer s parmazánem

Recept na smažená kolečka celeru s trochou parmazánu.


0.00x
35 min

Ingredience

2 ksceler

podle chuti

sůl
citron

na obalení

2 ksvejce
1 miskastrouhanka
3 lžíceparmazán
1 miskahladká mouka

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Větší celery oloupeme a uvaříme do poloměkka. Celer scedíme, necháme vychladnout a nakrájíme na plátky. Maličko osolíme a pokapeme citronovou šťávou.

Jemnou strouhanku promícháme s nastrouhaným parmazánem. Vejce rozšleháme.

Celerová kolečka obalujeme v hladké mouce, vejcích a ochucené strouhance.

Celer smažíme v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova.

Smažený celer s parmazánem nejlépe chutná s bramborovou kaší a rajčatovým salátem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažený celer s parmazánem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká