Smaženicová polévka

Houbová smaženice zalitá vývarem.


2.9841x
20 min

Ingredience

5 stroužkůčesnek
olej
sůl
3-4 ksvejce
400 gbrambory
majoránka
1 kscibule
pažitka
200 gžampiony
hladká mouka
mletý kmín
100 gkořenová zelenina
mletý černý pepř
1 kostkabujon

Postup přípravy

Z brambor, kořenové zeleniny a bujon uvaříme polévku, kterou zahustíme jíškou a dochutíme. Cibuli oloupeme a nasekáme.

Na sádle zpěníme krájenou cibuli. Přidáme nakrájenou hlívu, podusíme asi 10 minut a nakonec vmícháme vejce.

Smaženicovou polévku podáváme tak, že na dno hlubokého talíře dáme lžíci smaženice, posypeme sekanou pažitkou a zalijeme vařící polévkou. Smaženicovou polévku ihned podáváme.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smaženicová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena