Smaženice z hub na slanině

Recept na houbovou smaženici provoněnou anglickou slaninou.


1.85x
45 min

Postup přípravy

Čerstvé lesní houby očistíme a nakrájíme na plátky. Cibule oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Slaninu pokrájíme na nudličky. Připravíme si také masový vývar.

Na pánvi rozehřejeme slaninku a necháme ji vypéct. Přidáme cibuli, necháme zesklovatět, vsypeme houby, posypeme kmínem a dusíme pod pokličkou doměkka. V případě potřeby je podléváme trochou vývaru.

Vejce rozklepneme do misky, osolíme, opepříme a přilijeme je k podušeným houbám. Smaženici důkladně mícháme, dokud se vejce nesrazí. Poté ještě podle potřeby dochutíme.

Smaženici z hub na slanině rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou čerstvou petrželkou a podáváme s krajícem čerstvého chleba.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smaženice z hub na slanině

Zpět na recept