Recept na skvělé sterilované žampiony smažené v těstíčku.
Hodnocení
4.7
/ 5 (11x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
1 konzerva
sterilované žampióny
těstíčko
sůl
1 ks
vejce
1 ks
žloutek
0.2 l
mléko
2 lžíce
bílé víno
sekaná petržel
3 lžíce
polohrubá mouka
podle potřeby
tuk na smažení
Postup přípravy
V hlubší misce si připravíme těstíčko z mléka, vejce, žloutku, vína, soli, sekané petrželky a mouky. Těstíčko by mělo být husté jako na palačinky.
Žampiony slijeme a necháme okapat. V ubrousku je osušíme. Žampiony namáčíme v těstíčku a ihned je smažíme ve vyšší vrstvě oleje ze všech stran. Žampiony v těstíčku smažíme dozlatova a odkládáme je na ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk.
Smažené žampiony v těstíčku podáváme s tatarkou, bramborovou kaší a se zelným salátem.