V dostatečně velké nádobě uvedeme do varu 500ml vody se špetkou soli a máslem. Teplotu snížíme na polovinu a za stálého míchání pozvolna přisypeme mouku. Důkladně a rychle mícháme, až vznikne těsto. Sejmeme z plotny a postupně vmícháme vejce. Dobře rozmíchaným těstem naplníme cukrářský sáček s hvězdicovým tvořítkem.
Přímo do rozpáleného oleje stříkáme tyčinky dlouhé asi 10cm a smažíme je dozlatova. Hotové vyjmeme a na papírovém ubrousku necháme okapat. Ještě teplé tyčinky obalíme v moučkovém cukru.
Jahody opláchneme pod tekoucí vodou a necháme je v cedníku okapat. Jahody přendáme do misky, vidličkou rozmačkáme s cukrem a přidáme smetanový jogurt. Omáčku promícháme a podle chuti dosladíme.
Podáváme s jahodovou omáčkou.