Smažené tvarohové knedlíky

Sladká ovocná chuťovka - experiment, který chutnal.


4.277x
45 min

Postup přípravy

Z tvarohu, hrubé mouky, soli a vajíčka vypracujeme hladké těsto. Pokud lepí, přidáme ještě trochu mouky. Na pomoučněné desce těsto rozválíme na tenký plát. Rozdělíme ho na malé čtverce a do každého zabalíme jednu švestku a ve dlaních knedlík zakulatíme.
Knedlíky můžeme plnit i jahodami, meruňkami, kousky jablek, záleží na naší chuti.

Pokud chceme mít knedlíky jako hlavní chod, můžeme je klasicky uvařit ve vroucí osolené vodě, pak scedit, pocukrovat a polít rozpuštěným máslem.

Když je ale neuvaříme všechny, lze z nich připravit i sladkou chuťovku . V tom případě knedlíky nevaříme, ale smažíme jako krokety v hlubším nádobě a ve větším množství rozehřátého oleje. Je možné je usmažit ve fritovacím hrnci, pokud v něm máme čistý, nepřepálený olej. Knedlíky smažíme dozlatova , vyjmeme je a ještě horké obalíme v cukru, který jsme smíchali se skořicí.

Smažené tvarohové knedlíky podáváme teplé. Pro vylepšení chuti je můžeme ještě polít uškvařeným máslem.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažené tvarohové knedlíky

Zpět na recept