Topinambury obalené a usmažené v trojobalu s česnekem. Snadný a rychlý recept na pokrm z méně známé zeleniny, ale chuťově výborné.
0.5 kg | topinambur |
trojobal | |
---|---|
1 stroužek | česnek |
2 ks | vejce |
strouhanka | |
2-3 lžíce | mléko |
hladká mouka | |
1 lžička | mletá sladká paprika |
podle chuti | |
sůl | |
podle potřeby | |
olej na smažení |
Topinambury oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky.
Hladkou mouku smícháme s jednou lžičkou mleté papriky. Vejce osolíme a rozšleháme s mlékem a prolisovaným česnekem. Plátky topinambur obalíme v hladké mouce, protáhneme rozšlehaným vejcem a obalíme ve strouhance. Obalené plátky topinambur usmažíme z obou stran v rozpáleném oleji.
Smažené topinambury podáváme s bramborovou kaší.
Topinambury - židovské artyčoky
Zelenina, kterou lidé znali a využívali již odpradávna. S oblibou je konzumovali Židé, proto se někdy prodávají i pod názvem "židovské" nebo "sladké" brambory.
autor veraricna
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena