Smažené špízy s lečem

Smažené špízy přelité zeleninovým lečem a sypané strouhaným sýrem.


4.210x
45 min

Ingredience

120 gslanina
0.5 hrnkuolej
2 kscibule
3 ksklobása
4 kspárek
200 geidam
1 ksčervená kapie
1 kszelená kapie

nálev

0.5 hrnkuolej
1 špetkavegeta
0.3 lžičkychilli
špetkaoregáno
0.5 lžičkysójová omáčka
1 špetkadrcený kmín
0.5 lžičkyworcesterová omáčka
1 špetkamletý černý pepř

podle chuti

sůl

omáčka

1 kscibule
0.5 hrnkuvoda
1 kszeleninové lečo ve sklence

Postup přípravy

Klobásky a párky nakrájíme na hrubší kolečka. Cibuli si oloupeme a nakrájíme na kolečka. Kapii si omyjeme, očistíme od semínek a nakrájíme na čtverečky. Slaninu si nakrájíme na čtverečky. Sýr si nastrouháme na hrubším struhadle. Do misky si vlijeme olej, přidáme oregáno, mletý pepř, drcený kmín, špetku vegety, sójovou omáčku, worcesterskou omáčku, chilli omáčku a důkladně vše promícháme. Všechny potraviny střídavě napícháváme na jehly nebo špejle. Naložíme do směsi a necháme 20 minut odpočinout. Na pánvi si rozpálíme olej a smažíme špízy ze všech stran téměř dozlatova. Příprava omáčky: Cibuli si oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci si rozpálíme olej a cibuli osmažíme dozlatova. K osmažené cibuli přidáme zeleninové lečo ve sklence, promícháme a přilijeme malé množství vody. Přikryjeme poklicí a necháme provařit. Hotové lečo podle chuti osolíme. Při podávání špízů klademe na talíř 2 ks špízu, které přeléváme lečem a posypeme strouhaným sýrem. Podáváme podle chuti s pečivem nebo různě upravenými bramborami.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Smažené špízy s lečem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Silvestrovské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena