Smažené rybí šišky

Recept na přípravu smažených pikantních šišek z rybích filetů.


4.840x
60 min
3×

Ingredience

3 ksvejce
1 lžícesolamyl
1 ksbobkový list
2 lžícenasekané mandle
400 grybí filé
5 kuličekcelý černý pepř
50 mlsmetana ke šlehaní
50 gjemná bílá strouhanka
2 lžícerybí chilli omáčka

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Vodu osolíme, ochutíme pepřem, novým kořením, bobkovým listem a přivedeme k varu. Rybu omyjeme, vložíme do ochucené vroucí vody a krátce povaříme. Potom ji necháme v nálevu vychladnout. Studenou rybu necháme okapat a nakrájíme na menší kousky. Vejce rozšleháme se smetanou a strouhanou houskou. Směs odložíme stranou a necháme strouhanku nabobtnat. Potom vmícháme rybu, chilli omáčku, sůl, pepř a solamyl. Ze směsi vypracujeme středně hustou hmotu, ze které mokrýma rukama tvoříme šišky a zvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova Usmažené rybí šišky necháme okapat na ubrousku a podáváme s hranolky a kečupem nebo bramborovou kaší a salátem. Smažené rybí šišky chutnají i studené jako chuťovka k vínu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažené rybí šišky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena