Vodu osolíme, ochutíme pepřem, novým kořením, bobkovým listem a přivedeme k varu. Rybu omyjeme, vložíme do ochucené vroucí vody a krátce povaříme. Potom ji necháme v nálevu vychladnout. Studenou rybu necháme okapat a nakrájíme na menší kousky.
Vejce rozšleháme se smetanou a strouhanou houskou. Směs odložíme stranou a necháme strouhanku nabobtnat. Potom vmícháme rybu, chilli omáčku, sůl, pepř a solamyl. Ze směsi vypracujeme středně hustou hmotu, ze které mokrýma rukama tvoříme šišky a zvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova
Usmažené rybí šišky necháme okapat na ubrousku a podáváme s hranolky a kečupem nebo bramborovou kaší a salátem. Smažené rybí šišky chutnají i studené jako chuťovka k vínu.