Smažené rybí kuličky

Smažené rybí kuličky podáváme teplé s nejrůznějšími dipy a čerstvou zeleninou.


4.641x
45 min
1×

Ingredience

olej
sůl
100 geidam
drcený kmín
500 grybí filé (treska)
mletý černý pepř
2 lžícenasekaná zelená petrželka

těsto

3 ksvejce
50 gmáslo
2 dlmléko
150 gpolohrubá mouka

trojobal

2 ksvejce
hladká mouka
strouhaná houska

Postup přípravy

Rybí filé osolíme, okmínujeme a necháme "povolit". Potom ho dusíme v páře doměkka. Necháme vychladnout a pokrájíme na menší kousky. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Petrželku jemně usekáme. V hrnečku nebo misce rozšleháme vejce. Odvážíme si mouku. Mléko s máslem přivedeme k varu. Potom do něj vsypeme (najednou) všechnu mouku a pilně mícháme asi 1 minutu. Těsto se nesmí chytat stěn kastrolu. Vznikne hutná kaše, kterou přendáme do mísy. Trochu těsto rozprostřeme a po 2 minutách vmícháme rozkvedlaná vejce. Osolíme, opepříme a přidáme i rybí filé, strouhaný sýr a usekanou petrželku. Mísu zakryjeme folií a necháme 3 hodiny odležet. Lžící namočenou v oleji tvoříme kuličky ve velikosti vlašského ořechu. Kuličky obalujeme v hladké mouce, vejcích a strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě tuku, nebo ve fritéze, dorůžova. Smažené rybí kuličky podáváme teplé jako chuťovku k vínu nebo pivu. Chutnají ale i studené. Z takto připraveného těsta můžeme udělat i větší placičky, které podáváme s bramborovou kaší jako hlavní chod.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažené rybí kuličky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena