Vaření.czReceptySmažené oříškové kroužky

Smažené oříškové kroužky

Kroužky z kynutého těsta připravujeme s lískovými oříšky, rozinkami a rumem. Podáváme ke kávě, čaji nebo jako pohoštění pro koledníky.


4.3149x
75 min
1×

Postup přípravy

Lískové oříšky jemně nastrouháme nebo umeleme. Rozinky namočíme do rumu. Hladkou mouku prosejeme a osolíme. Do poloviny vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme lžičku cukru. Kvásek necháme vykynout. Změklé máslo utřeme s moučkovým a vanilínovým cukrem. Postupně vmícháme žloutky. Třeme tak dlouho, dokud nevznikne hladká hmota. Mouku promícháme s lískovými oříšky, přidáme kvásek, utřené máslo se žloutky, rozinky i s rumem a zbylé mléko. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut kynout. Potom z těsta vyválíme plát silný asi 2 cm, ze kterého vykrajujeme kroužky o průměru 7 cm. Středy vypíchneme menší formičkou a necháme ještě 15 minut kynout. Kroužky smažíme ve vyšší vrstvě oleje, po obou stranách, dorůžova. Necháme okapat na mřížce nebo papírové utěrce a mírně vychladlé posypeme moučkovým cukrem. Smažené kroužky s lískovými ořechy můžeme podávat teplé i studené při nejrůznějších příležitostech.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Smažené oříškové kroužky

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena