Smažené květákové nočky

Vegetariánské jídlo tentokráte z květáku. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.


3.1134x
35 min

Postup přípravy

Očištěný květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

Měkký květák necháme okapat a po vychladnutí je nasekáme. Přidáme žloutky, sekanou petrželku, hrubou mouku a dle potřeby strouhanku. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků.

Lžící namočenou v horké vodě vykrajujeme ze směsi nočky a smažíme je v rozpáleném oleji dozlatova.

Smažené květákové nočky ihned podáváme. Hodí se jako samostatný vegetariánský pokrm i jako příloha k masu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažené květákové nočky

Zpět na recept