Smažené květákové nočky

Vegetariánské jídlo tentokráte z květáku. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.


3.1134x
35 min

Postup přípravy

Očištěný květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Měkký květák necháme okapat a po vychladnutí je nasekáme. Přidáme žloutky, sekanou petrželku, hrubou mouku a dle potřeby strouhanku. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků. Lžící namočenou v horké vodě vykrajujeme ze směsi nočky a smažíme je v rozpáleném oleji dozlatova. Smažené květákové nočky ihned podáváme. Hodí se jako samostatný vegetariánský pokrm i jako příloha k masu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažené květákové nočky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena