Kuřecí maso (stehna a křídla) očistíme a komu nechutná, sundá kůžičku.
Do většího sáčku nasypeme mouku promíchanou se solí a mletou paprikou. Kuřecí maso důkladně promícháme s podmáslím a necháme pár minut odpočinout. Kuřecí kousky navlhčené podmáslím vložíme do sáčku s moukou a sáčkem dobře zatřepeme.
Obalené kuřecí kousky opatrně uložíme na plech s pečicím papírem, přikryjeme kuchyňskou folií a necháme odstát aspoň 15 minut. Mezitím se mouka pomalu spojí s podmáslím.
V hluboké pánvi rozehřejeme olej a kuřecí kousky smažíme dozlatova ze všech stran, stačí asi 3 - 4 minuty. Teplotu snížíme a kuřecí maso přikryjeme. Kuřecí maso smažíme asi 20 minut, ale záleží na velikosti masa. Poklici odkryjeme a již zprudka necháme maso ztmavnout. Usmažené kousky masa ukládáme na sací kartu.
Smažené kuře s křupavým obalem podáváme s bramborem, ale někomu postačí i pečivo.