Vyzkoušejte recept na smažené krůtí řízky obalené ve strouhance s parmazánem, které jsou vhodné jako hlavní chod pro sváteční menu.
Hodnocení
0.0
/ 5 (0x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Ostatní
Krůtí řízek6 ks
Podle chuti
Sůl
Trojobal
Polohrubá mouka1 sklenka
Vejce2
Smetana1 lžíce
Strouhanka3 sklenky
Strouhaný parmazán1 sklenka
Podle potřeby
Olej
Postup přípravy
Krůtí prsní řízky zlehka naklepeme a osolíme.
Čerstvou bílou strouhanku promícháme se strouhaným parmazánem v poměru 3 díly strouhanky a 1 díl parmazánu.
Vejce rozšleháme se solí a lžičkou smetany dohladka.
Připravené krůtí řízky obalíme v polohrubé mouce, namočíme v rozšlehaných vejcích a obalíme ve směsi strouhanky se sýrem.
Poté obalené řízky smažíme velmi pozvolna (aby se sýr nepřipálil) na roztopeném oleji, z každé strany asi 3-4 minuty dozlatova (záleží na síle masa).
Osmažené řízky necháme krátce na papírové utěrce okapat a ihned podáváme.
Smažené krůtí řízky s chutí parmazánu rozdělíme na porce, ozdobíme plátkem citronu a petželkou a servírujeme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou je celerovo-bramborové pyré nebo lehký bramborový salát.