Polovinu kapra o váze asi 600 g očistíme, omyjeme, osušíme a vykostíme. Spolu i s kůží rybu nakrájíme na nudličky asi 1 - 1,5 cm široké a lehce osolíme.
Připravíme si nálev. Vodu smícháme s vínem, přidáme bobkový list, nové koření, celý černý pepř, kardamom a oloupané stroužky česneku. Vše zvolna vaříme tak dlouho, dokud se tekutina nezredukuje na 1/3. Pak nálev odstavíme a necháme zcela vychladnout. Vychladlý nálev přecedíme a vmícháme dijonskou hořčici, sušený zázvor a ústřicovou omáčku.
Do takto připravené marinády vložíme osušené nudličky kapra a jemně usekanou petrželku. Vše promícháme a necháme alespoň 3 hodiny (nejlépe však přes noc) marinovat.
Potom rybí maso obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme ve vyšší vrstvě oleje dorůžova. Opečené hranolky z kapra necháme okapat na papírové utěrce a podáváme.
Smažené hranolky z kapra podáváme s nejrůznějšími dipy a zeleninovými saláty. Jako přílohu volíme vařené nebo šťouchané brambory.