Víte, že smažený kapr je vhodný na váš stůl kdykoliv, nejen o vánocích? Připravte si filety, odstraníte tak maximum kostí a kapr zachutná nejen vám.
Hodnocení
3.2
/ 5 (79x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Sůl
Kapr1 ks
Olej na smažení
Mletý černý pepř
Na obalení
Vejce2 ks
Strouhanka300 g
Hladká mouka 200 g
Příloha
Brambory
Postup přípravy
Vykuchaného a dobře očištěného kapra nařízneme po páteři a filetovacím nožem maso seřízneme podél žeberních kostí. Odstraníme ploutve.
Získané filety naporcujeme, dobře osolíme a opepříme a necháme je chvíli uležet.
Připravené porce obalíme v trojobalu, smažíme je v rozpáleném oleji.
Smažené filé z kapra podáváme s vařenými brambory a čerstvou zeleninou.
Filé z kapra jsem jedl poprvé.Co vám budu povídat...bez kostí,to chutnalo všem,dokonce si přidávali i děti.Udělal jsem ho s bramborovým salátem a než jsem se nadál,bylo po něm,ještě,že jsem si porcičku dal stranou.Jen to vykosťování mi dalo více práce.Posílám také pár fotogtrafií z přípravy a současně přeji všem dobré chuti i zažívání....///