Smažené filé s kokosem

Experimentujme s filé a kokosem. Výsledkem bude nejen nádherně vonící, ale i chuťově delikatesní pokrm.


3.88x
45 min

Ingredience

6 lžicolej
sůl
1 kscitron
4 ksfilé z mořského kapra

příloha

sůl
2 lžícetuk
1 kgpórek
1 špetkakoriandr
150 gsójové výhonky

trojobal

1 ksvejce
2 lžícehladká mouka
100 gkokosové hoblinky

na ozdobu

citron

Postup přípravy

Filé nasolíme. Citron pečlivě omyjeme, polovinu kůry nastrouháme a druhou polovinu nakrájíme na tenké proužky. Potom citron rozkrojíme a vymačkáme. Pórek očistíme a nakrájíme na šikmá kolečka. Mouku smícháme s nastrouhanou citronovou kůrou a vajíčko našleháme. Porce filé obalujeme v trojobalu - mouka, vajíčko a kokos. Smažíme na rozehřátém oleji asi 4 minuty z každé strany. Pórek za stálého míchání podusíme 6 minut na tuku a na 2 minuty přidáme propláchnuté, oschlé klíčky. Ochutíme solí a koriandrem. Zeleninu rozdělíme na talíře, na ni dáme filé a posypeme nakrájenou citronovou kůrou. Smažené filé s kokosem podáváme ozdobené měsíčkem citronu. Jako přílohu zvolíme dušenou rýži a tatarskou omáčku.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Smažené filé s kokosem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena