Smažené česnekové rybí filé

Smažená ryba trochu jinak. Když ji předem naložíme do ochuceného jogurtu, bude krásně jemná a provoněná. Recept je snadný.


5.04x
30 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
2 špetkysůl
1 lžičkalibeček
2 špetkymletý bílý pepř
1 kelímekbílý jogurt
400 grybí filé

trojobal

vejce
strouhanka
hladká mouka

podle potřeby

citron
olej na smažení

Postup přípravy

Rybí filé omyjeme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli stát. Citron pohltí nežádoucí pachy.

Jogurt promícháme s prolisovaným česnekem, solí a bílým pepřem, přidáme i lžičku sušeného libečku.

Rybí filé naložíme do jogurtu a necháme pár hodin marinovat.

Česnekové rybí filé obalíme v klasickém trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a ihned osmažíme v rozpáleném oleji.

Smažené česnekové rybí filé podáváme s vařeným bramborem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažené česnekové rybí filé

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena