Vaření.czReceptySmažené bramborové hrudky

Smažené bramborové hrudky

Příloha z vařených brambor, kterou podáváme ke grilovaným masům nebo pikantně ochucenou kořením jako chuťovku.


4.825x
45 min
3×

Ingredience

1 ksvejce
80 gsolamyl
500 gvařené brambory
100 mlsmetana na vaření

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř
mleté chilli

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme, opepříme a podle chuti okořeníme. Záleží na tom, jak je chceme podávat. Nakrájené kostky brambor obalíme ve škrobové moučce a spojíme vejcem. Ochutíme solí, pepřem a podle volby ostatním kořením. Postupně vmícháme smetanu tak, aby všechny kousky brambor byly řádně obalené. Necháme asi 5 - 10 minut odležet. Do vyšší vrstvy rozpáleného oleje vkládáme po lžíci bramborovou směs a smažíme z obou stran dozlatova. Smažené hrudky necháme okapat na ubrousku a ihned podáváme. Bramborové smažené hrudky můžeme podávat jako přílohu k hlavnímu chodu, ale i samostatně jako chuťovku. Bramborové hrudky výborně chutnají okořeněné chilli paprikou nebo ochucené česnekem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Smažené bramborové hrudky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena