Smažené bramborové hrudky

Příloha z vařených brambor, kterou podáváme ke grilovaným masům nebo pikantně ochucenou kořením jako chuťovku.


4.825x
45 min
3×

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme, opepříme a podle chuti okořeníme. Záleží na tom, jak je chceme podávat.

Nakrájené kostky brambor obalíme ve škrobové moučce a spojíme vejcem. Ochutíme solí, pepřem a podle volby ostatním kořením. Postupně vmícháme smetanu tak, aby všechny kousky brambor byly řádně obalené. Necháme asi 5 - 10 minut odležet.

Do vyšší vrstvy rozpáleného oleje vkládáme po lžíci bramborovou směs a smažíme z obou stran dozlatova. Smažené hrudky necháme okapat na ubrousku a ihned podáváme.

Bramborové smažené hrudky můžeme podávat jako přílohu k hlavnímu chodu, ale i samostatně jako chuťovku. Bramborové hrudky výborně chutnají okořeněné chilli paprikou nebo ochucené česnekem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažené bramborové hrudky

Zpět na recept