Smažená zelenina s jogurtovou omáčkou

Vynikající a zdravá chuťovka - brokolice, mrkev a žampiony osmažené a podávané s chutnou omáčkou.


4.97x
30 min

Postup přípravy

Žloutek si důkladně rozmícháme s vodou a přidáme mouku - vznikne nám těstíčko, které necháme ustat.

Mezitím si očistíme a opereme zeleninu i houby. Brokolici rozdělíme na růžičky. Mrkev pokrájíme na delší, tlustší proužky a dáme povařit v osolené vodě. Po 5 minutách přidáme brokolici a vaříme dalších přibližně 5 minut. Poté vodu slijeme a zeleninu necháme okapat.

Máme čas připravit si omáčku - jogurt smícháme se zakysanou smetanou a nadrobno nasekanou petrželkou. Ochutíme pepřem a solí.

Nyní si v hrnci rozpálíme olej. Zeleninu a žampiony namáčíme do těstíčka a dáváme postupně smažit dozlatova. Vytahujeme a dáváme na talíř se savým papírem (zbavíme se tak mastnoty).

Smažená zelenina s jogurtovou omáčkou můžeme podávat v malých mističkách s omáčkou zvlášť.
user-icon

autor neogenx


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažená zelenina s jogurtovou omáčkou

Zpět na recept