Smažená telecí hlava

Smažené telecí masíčko.


2.04x
35 min

Postup přípravy

Opařenou telecí hlavu rozsekneme v půli, vyjmeme mozek, oči, ostrým nožem okrájíme pysky, opálíme chloupky a hlavu necháme ve studené vodě máčet nejméně 1 hodinu.

Vymáčenou hlavu vypereme v několikeré vodě, pak ji vložíme do vařící vody a vaříme doměkka. Vařenou hlavu přendáme do studené vody, vychladíme a opatrně vykostíme, aby maso zůstalo pokud možno celistvé.

Maso rozkrájíme na stejnoměrné porce, osolíme, obalíme v prosáté hladké mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem, ve strouhané housce a smažíme v horkém oleji po obou stranách dozlatova.

Jednotlivé porce smažené telecí hlavy podáváme ihned po usmažení.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažená telecí hlava

Zpět na recept