Smažená játra na cibulce

Recept na smažená játra na cibulce a mleté sladké paprice.


3.06x
45 min

Ingredience

1 kscibule
1 kostkamasox
1 kgkuřecí játra

podle potřeby

olej
voda
hladká mouka

podle chuti

sůl
mletá sladká paprika

Postup přípravy

Játra pořádně propláchneme vodou a nakrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibulku. Poté hrnec na chvíli odstavíme, osmahnutou cibulku posypeme sladkou paprikou a vrátíme zpět na ohřev.

Na cibulku s paprikou přidáme játra a v žádném případě nesolíme! Játra se solí vždy až na konci, játra by jinak ztvrdla. Játra chvíli restujeme na pánvi, poté zalijeme trochou vody (ani ne čtvrt hrnce). Necháme povařit, dokud játra nezměknou (cca 30 minut). Přidáme masox a až jsou játra měkká, osolíme.

Na závěr trochu zahustíme tak, že do hrnce pomalu přisypáváme hladkou mouku a stále mícháme, až je omáčka dostatečně hustá. Necháme povařit 5 - 7 minut.

Smažená játra na cibulce podáváme s chlebem. Jako příloha jsou vhodné i hranolky.
user-icon

autor wnikisek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažená játra na cibulce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena