Smažená jablka

Recept na osmažené plátky jablek v těstíčku, které nejlépe chutnají posypané skořicovým cukrem.


3.0427x
45 min

Ingredience

8 ksjablko

těstíčko

5 lžiccukr
1 špetkasůl
4 ksvejce
450 mlmléko
200 ghladká mouka

podle potřeby

olej na smažení

podle chuti

skořicový cukr

Postup přípravy

Mouku rozmícháme s mlékem, přidáme rozklepnuté vejce, cukr, trochu soli a vypracujeme řídké těstíčko. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a rozkrájíme je asi na centimetrová kolečka, která posypeme cukrem. Kolečka jablek postupně obalujeme v těstíčku a ihned smažíme v rozehřátém tuku po obou stranách dozlatova. Jablka by měla být měkká. Smažená jablka posypeme skořicovým cukrem a podáváme ještě za tepla. Chutnou přílohou k podávání je také zmrzlina. Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Smažená jablka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena