Smažená jablka v těstíčku

Plátky jablek v lahodném nadýchaném těstíčku z piva a vaječných bílků můžeme použít jako lehký moučník.


2.91028x
45 min

Ingredience

sůl
tuk
4 ksjablko

na ozdobu

cukr
mletá skořice

těstíčko

1 ksžloutek
2 ksbílek
150 ghladká mouka
světlé pivo

Postup přípravy

Připravíme si těstíčko. Mouku, žloutek, cukr, sůl a pivo rozšleháme ve středně husté těstíčko a necháme je stát asi půl hodiny na teplém místě. Před použitím vmícháme tuhý sníh z bílků.

Oloupaná jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme je na kolečka. Kolečka jablek ponoříme do těstíčka a ihned smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji.

Smažená jablka v těstíčku vyjmeme a posypeme cukrem smíchaným se skořicí. Ihned podáváme. Smažená jablka v těstíčku můžeme také podávat s vanilkovým krémem nebo s vinnou pěnou.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažená jablka v těstíčku

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Německá
K příležitosti
Recepty na dětskou party

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.