Cuketu omyjeme, konce odkrojíme a zbytek cukety nakrájíme na 1 cm hrubá kolečka. Pokud použijeme větší a starší cuketu, budeme z koleček muset vykrojit měkký střed se semínky. Cuketová kolečka osolíme a necháme alespoň 30 minut stát a vypotit. Poté z cuket slijeme vodu a jednotlivá kolečka papírovým ubrouskem osušíme. Vejce rozklepneme do mísy a rozšleháme. Přidáme najemno nastrouhaný sýr a hladkou mouku, případně jinou směs k zahuštění. Těstíčko na obalování podle chuti osolíme. Dýni omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme střed se semínky. Brambory oloupeme. Dýni i brambory nakrájíme na kostky. Zeleninu vsypeme do hrnce, přidáme 2 - 3 bobkové listy, sůl a zalijeme vodou. Vaříme asi 20 minut doměkka. Kolečka cukety obalíme v hladké mouce, poté v těstíčku a ihned klademe do rozpáleného oleje. Cuketu v sýrovém těstíčku smažíme pozvolna z obou stran dozlatova. Osmažená cuketová kolečka klademe na papírový ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk. Uvařenou dýni s brambory scedíme a rozšleháme. Poté zašleháme změklé máslo a po troškách přiléváme teplé mléko, dokud nedosáhneme té správné konzistence. Dýňové pyré podle potřeby dosolíme a vmícháme nadrobno nasekanou čerstvou pažitku. Smaženou cuketu v sýrovém těstíčku podáváme s dýňovým pyré ihned po přípravě. Čtyři porce tohoto pokrmu připravíme za pouhých 125 Kč.
Chutě babího léta: Vařte z hub, dýně a řepy skvěle vyladěné pokrmy
Letošní letní prázdniny končily opravdu netypicky, někde bylo počasí ryze podzimní, s deštěm, větrem a teplotami, které bychom očekávali třeba i v listopadu. Pokud jste od přírody zimomřiví, zřejmě smutníte nad brzkým koncem prázdninových měsíců, i když začátek září přinesl celkem příjemné teploty babího léta. Co si tedy uvařit, když léto ještě úplně nekončí, ale osvěžujícím jídlům počasí příliš nenahrává?

Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!
Cuketa - velmi tvárná a zdravá zelenina, která se dá připravit na tisíce způsobů a dokáže zpestřit každý jídelníček. Její sezóna právě vrcholí, proto vám přinášíme tipy na ty nejlepší cuketové pokrmy.

Autor:Michy



Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena