Vaření.czReceptySmažená cuketa s bylinkami

Smažená cuketa s bylinkami

Cuketu v klasickém trojobalu oživíme různým použitím bylinek.


4.49x
30 min

Ingredience

1 ksvětší cuketa

trojobal

2 špetkysůl
2-3 ksvejce
strouhanka
hladká mouka

podle chuti

petrželka
vegeta
koření tzatziky
sušená harissa
chilli vločky

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Cuketu oloupeme, odkrojíme konce a vydlabeme vnitřek (zejména u větší cukety). Cuketu nakrájíme na 1 - 1,5 cm hrubá kolečka. Připravíme si koření. Každé kolečko posypeme pouze jedním druhem koření nebo jednou bylinkou (použijeme čerstvě nasekanou). Můžeme použít i kořenící směsi přímo na zeleninu. Necháme odležet hodinu, ale klidně i přes noc. Pokud koření obsahuje sůl, pustí nám cuketa vodu, kterou slijeme, také nám dost změkně, ale nevadí to. Vejce rozšleháme se špetkou soli, při použití čistých bylinek můžeme přisolit více. Cuketová kolečka obalíme v mouce, ve vejcích a nakonec ve strouhance. Stačí obalit jednou. Na hlubší pánvi rozpálíme olej a za mírné teploty cuketu smažíme z obou stran dozlatova. Často obracíme. Smaženou cuketu s bylinkami po vyndání z oleje položíme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Smaženou cuketu s bylinkami podáváme s bramborovou kaší a zdobíme použitými bylinkami. Chutná dobře teplá i studená.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Smažená cuketa s bylinkami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena