Vaření.czReceptySmažená bramborová kolečka

Smažená bramborová kolečka

Bramborová smažená kolečka jsou vhodnou přílohou k přírodním masovým steakům při oslavách a svátečním stolování.


4.421x
35 min

Ingredience

400 gbrambory
1 lvoda
125 ghrubá mouka

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo. Vodu osolíme, přivedeme k varu a vložíme do ní nastrouhané brambory. Necháme je přejít varem a ihned slijeme tak, aby brambory zůstaly asi ve 4 dl tekutiny. Osolíme a vmícháme hrubou mouku. Vrátíme na oheň a pilně mícháme, dokud se tekutina zcela neodpaří. Odstavíme a necháme úplně vychladnout. Studené těsto rukama lehce propracujeme. Chce to trochu trpělivosti, těsto je lepivější, ale mouku nepřidáváme. Na vále posypaném moukou vyválíme placku vysokou asi 1 cm. Formičkou vykrajujeme kolečka, která pozvolna smažíme na menším množství oleje dozlatova. Smažená bramborová kolečka podáváme jako přílohu k přírodním steakům. Můžeme však do těsta přidat koření a česnek a podávat je samostatně jako chuťovku.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Smažená bramborová kolečka

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena