Vaření.czReceptySmažák aneb smažený sýr jinak

Smažák aneb smažený sýr jinak

Recept na dobrý smažený sýr připravený trochu jinak.


5.05x
60 min

Ingredience

100 mlolej
200 gšunka
200 gtvrdý sýr

na obalení

4 ksvejce
500 gstrouhanka
200 ghladká mouka

Postup přípravy

Plátkový sýr vybraný podle chuti prokládáme šunkou (sýr, šunka, sýr, šunka atd.) do tloušťky, kterou požadujeme. Následně vrstvy stlačíme, aby obě suroviny lépe držely a obalíme v klasickém trojobalu - hladká mouka, vejce, strouhanka a ještě jednou, aby nám sýr nevytekl - tedy v dvojím trojobalu. Poté obalený sýr smažíme na oleji tak, aby byla jeho kůrka světlá až polotmavá. Olej rozpálíme a než vložíme obalený sýr, tak teplotu snížíme, aby se nám sýr nepřipaloval. Smažák aneb smažený sýr jinak podáváme s tatarskou omáčkou a čerstvými bramborami, hranolky nebo jenom tak.
user-icon

autor Petr

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Smažák aneb smažený sýr jinak

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena