Smažák aneb smažený sýr jinak

Recept na dobrý smažený sýr připravený trochu jinak.


5.05x
60 min

Postup přípravy

Plátkový sýr vybraný podle chuti prokládáme šunkou (sýr, šunka, sýr, šunka atd.) do tloušťky, kterou požadujeme. Následně vrstvy stlačíme, aby obě suroviny lépe držely a obalíme v klasickém trojobalu - hladká mouka, vejce, strouhanka a ještě jednou, aby nám sýr nevytekl - tedy v dvojím trojobalu.

Poté obalený sýr smažíme na oleji tak, aby byla jeho kůrka světlá až polotmavá. Olej rozpálíme a než vložíme obalený sýr, tak teplotu snížíme, aby se nám sýr nepřipaloval.

Smažák aneb smažený sýr jinak podáváme s tatarskou omáčkou a čerstvými bramborami, hranolky nebo jenom tak.
user-icon

autor Petr


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažák aneb smažený sýr jinak

Zpět na recept