Vaření.czReceptyŠmakounové gordon blue a zapečené brambory

Šmakounové gordon blue a zapečené brambory

Lahodné a dietní jídlo, recept je vhodný pro remosku.


4.04x
45 min

Ingredience

1 ksšmakoun

podle chuti

sůl
mletý černý pepř
mleté chilli

podle potřeby

olivový olej
nízkotučné mléko

příloha

1 ksvětší cibule
2 ksvětší brambory

náplň

2 plátkytavený light sýr
2 plátkyšunka 80%

Postup přípravy

Dobré je začít bramborem (ideálně typ B), ten je nutné oškrabat, očistit a následně nakrájet na tenké plátky. Čím tenčí budou, tím kratší dobu bude příprava trvat, také závisí na chuti. Poté očistíme cibuli a nakrájíme ji také na kolečka. Rozehřejeme remosku (případně troubu). Na dno pečící nádoby nalijeme malé množství olivového oleje a rozetřeme jej po celé nádobě. Na olej střídavě naskládáme brambory a cibuli. Dle chuti osolíme, opepříme a pro milovníky ostřejšího posypeme mletými chilli papričkami. Vložíme do remosky (trouby), podle chuti je možné podlít nízkotučným mlékem (pokud není je možné i polotučné). Vaříme do změknutí cca 30 - 45 minut dle síly plátků brambor při 175 °C Mezitím než se nám uvaří brambory, si nachystáme šmakouna. Podélně rozkrojíme na 3 tenké plátky (je možné i 2 silné plátky), rozložíme a skládáme na střídačku šmakoun - sýr - šunka. Poskládaného šmakouna zabalíme do alobalu a těsně před vyndáním brambor přidáme do remosky (trouby). Pečeme spolu s brambory maximálně 5 minut Šmakouna gordon blue vyndáme z alobalu a přiložíme k zapečeným bramborám. Ihned podáváme.
user-icon

autor Kyrra

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Šmakounové gordon blue a zapečené brambory

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena