Chléb připravovaný v domácí pekárně zvládne i zdatná pekařka sama.
Hodnocení
3.1
/ 5 (133x)
Ingredience
Těsto
Cukr1 lžička
Olej2 lžíce
Sůl1 a 1/2 lžičky
Voda500 ml
Dýňová semínka1 lžíce
Mletý kmín1 lžička
Sušené droždí1 balíček
Pohanková mouka100 g
Bramborová kaše v prášku2 lžíce
Slunečnicová semínka1 lžíce
Bezlepková mouka 250 g
Směs Jizerka100 g
Pohankové vločky25 g
Jáhlové vločky25 g
Lněná semínka1 lžíce
Na ozdobu
Slunečnicová semínka
Postup přípravy
Sypké suroviny promícháme s droždím. Do pekárny nalijeme vodu s olejem a přidáme sypkou směs.
Pečeme na klasický program, nastavíme velkou velikost a tmavou barvu. Po vykynutí a posledním hlazení potřeme tmavý slunečnicový chléb vodou a posypeme slunečnicovými semínky.
Dobrý den,Váš recept mne zaujal,jen jsem se chtěla zeptat,co je směs Jizerka a ten Schar mixB. Doufám,že Vám můj dotaz nebude znít hloupě,ale prostě jsem to nikde neviděla a ani neslyšela.Děkuji moc za odpověď a naschledanou.