Slovácké okurky s cibulí

Zajímavý nápad, jak využít velké okurky, které se vám urodily na záhonu.


4.720x
0

Ingredience

1 dílcibule
3 dílyokurky

zálivka

30 gsůl
1 lvoda
100 gcukr krupice
2.5 dl8% ocet

náplň

1 snítkakopr
1 plátekmrkev
1 ksbobkový list
0.5 lžičkyhořčičné semínko
3 kuličkycelý černý pepř
3 kuličkycelé nové koření

Postup přípravy

Čerstvě natrhané okurky namočíme na 1 hodinu do studené vody. Dobře je omyjeme, aby poslední voda byla zcela čistá. Potom okurky oloupeme a nakrájíme na tenká klečka (tenčí než okurky). Okurky rozdělíme do čistých a nahřátých sklenic, proložíme opláchnutým kořením, mrkví a snítkou kopru. Suroviny uvedené jako náplň dáme do každé sklenice. Vodu svaříme s octem, cukrem a solí, necháme jen mírně vychladnout, aby nálev nebyl vařící, ale horký a nalijeme jej do sklenic, aby okurky s cibulí byly zcela potopené. Sklenice dobře uzavřeme víčky, dáme do zavařovacího hrnce a sterilizujeme. Půllitrové sklenice zahříváme na 85 °C po dobu 25 - 35 minut, potom obsah při teplotě 85 °C sterilizujeme 25 minut. Odstavíme a ihned ochladíme buď postupným ochlazením vodní lázně nebo sklenice vyjmeme, necháme chvíli prochladnout a otočíme je víčky dospod, což ještě zajistí jejich těsné uzavření a poslouží ke kontrole těsnosti. Slovácké okurky s cibulí podáváme jako přílohu k masům či grilované zelenině.
user-icon

autor Ludvo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Slovácké okurky s cibulí

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena