Slovácké kuře v zeleninové směsi s klobásou

Recept na chuťově vynikající kuře s klobásou.


4.832x
0

Postup přípravy

Kuře opepříme, osolíme i uvnitř, opečeme v horkém oleji ze všech stran. Mírně je podlijeme a pod pokličkou pečeme v troubě doměkka. Kuře dopečeme odklopené, aby kůžička zezlátla. Vyjmeme a dáme do tepla.

Do výpeku přidáme máslo, na plátky nakrájenou cibuli, krátce podusíme, přidáme plátky žampionů a plátky klobásy. Podusíme asi 5 minut.

Rajčata navrchu nařízneme, spaříme ve vroucí vodě, prudce ochladíme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Rajčata přidáme ke směsi spolu s očištěným a na nudličky nakrájeným česnekem a dusíme ještě asi 6 minut. Podle potřeby dochutíme solí a mletým pepřem.

Slovácké kuře naporcujeme a částečně vykostíme. Směs rozdělíme na talíře a na ni dáme porce kuřete. Slovácké kuře v zeleninové směsi s klobásou ihned podáváme.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slovácké kuře v zeleninové směsi s klobásou

Zpět na recept