Slovácká zelná sekaná

Recept na sekanou ze Slovácka.


4.716x
90 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
2 ksvejce
1 kscibule
2 kshouska
0.5 hlávkybílé zelí
400 gpřední hovězí maso
300 guzená vepřová plec

podle chuti

sůl
drcený kmín
mletý černý pepř
škvařené vepřové sádlo na vymaštění pekáče

Postup přípravy

Zelí překrájíme, vykrojíme košťál a uvaříme v osolené vodě doměkka. Necháme vychladnout a dobře vymačkáme. Housky pokrájíme, navlhčíme vývarem ze zelí, necháme vsáknout a potom přebytečnou vodu vymáčkneme. Na strojku pomeleme hovězí i vepřové uzené spolu s pokrájeným zelím a houskami. Přidáme utřené stroužky česneku, vejce, drcený kmín, mletý pepř, sůl a dobře vymícháme. Mokrými rukama vytvarujeme dvě šišky, vložíme do sádlem vymaštěného pekáče, mírně podlijeme a pečeme. Podle potřeby podléváme a přeléváme vypečenou šťávou. Slováckou zelnou sekanou nakrájíme a můžeme podávat. Vhodnou přílohou je bramborová kaše, brambory nebo čerstvé pečivo.
user-icon

autor Ludvo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Slovácká zelná sekaná

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena