Vaření.czReceptySlovácká kapusta s klobásou

Slovácká kapusta s klobásou

Další recept na kapustu, tentokrát ze Slovácka.


4.719x
0

Ingredience

80 gslanina
2 stroužkyčesnek
sůl
1 kscibule
2 lžícesádlo
1 kskapusta
2 lžícehladká mouka
2 ksdomácí klobása

Postup přípravy

Z kapusty odstraníme horní ovadlé listy. Zbytek dobře propereme pod tekoucí vodou, rozčtvrtíme a dáme do malého množství vroucí vody. Kapustu dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme, očistíme a nasekáme najemno. Slaninu vyškvaříme a zpěníme na ní nakrájenou cibuli. Zaprášíme moukou a vymícháme zlatou jíšku. Povařenou kapustu scedíme a dáme okapat. Vývar uchováme. Okapanou kapustu nasekáme. Částí vývaru zředíme jíšku, dobře rozšleháme, aby se neudělaly hrudky a krátce povaříme. Pokud vaříme starší kapustu, vývar nepoužíváme a jíšku raději zalijeme vodou. Do povařené hustší kaše vmícháme nudličky měkké kapusty. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a na mírném ohni ještě pod pokličkou asi 15 minut podusíme. Nezapomeneme promíchávat, aby se kapusta nepřipálila. Nakonec opatrně osolíme, ochutíme mletým pepřem a utřeným česnekem. Slováckou kapustu s klobásou podáváme s brambory.
user-icon

autor Ludvo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Slovácká kapusta s klobásou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena