Slovácká kapusta s klobásou

Další recept na kapustu, tentokrát ze Slovácka.


4.719x
0

Postup přípravy

Z kapusty odstraníme horní ovadlé listy. Zbytek dobře propereme pod tekoucí vodou, rozčtvrtíme a dáme do malého množství vroucí vody. Kapustu dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme, očistíme a nasekáme najemno.

Slaninu vyškvaříme a zpěníme na ní nakrájenou cibuli. Zaprášíme moukou a vymícháme zlatou jíšku. Povařenou kapustu scedíme a dáme okapat. Vývar uchováme. Okapanou kapustu nasekáme.

Částí vývaru zředíme jíšku, dobře rozšleháme, aby se neudělaly hrudky a krátce povaříme. Pokud vaříme starší kapustu, vývar nepoužíváme a jíšku raději zalijeme vodou. Do povařené hustší kaše vmícháme nudličky měkké kapusty. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a na mírném ohni ještě pod pokličkou asi 15 minut podusíme. Nezapomeneme promíchávat, aby se kapusta nepřipálila. Nakonec opatrně osolíme, ochutíme mletým pepřem a utřeným česnekem.

Slováckou kapustu s klobásou podáváme s brambory.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slovácká kapusta s klobásou

Zpět na recept