Sloní žrádlo na chlebíčky

Recept na jedinečnou pomazánku, která z obyčejné veky udělá neobyčejný chlebíček.


2.813x
30 min

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme na jemno. Mrkev, petržel a hrášek uvaříme. Vychladlou mrkev a petržel potom spolu se sterilovanými okurkami nastrouháme na jemno. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a také nastrouháme. Přidáme majonézu a dochutíme pomazánku solí, mletým černým pepřem, hořčicí a lákem z okurek. Do pomazánky můžeme přidat nakrájenou šunku, ale nemusíme.

Připravenou pomazánku namažeme na veku. Chlebíčky můžeme obložit plátkem debrecínky, kolečkem vejce, plátkem sýru, proužkem čerstvé papriky a zelenou petrželkou. Pomazánka by měla vyjít tak na 1 veku - asi 15 plátků.

Sloní žrádlo na chlebíčky výborně chutná a hodí se podávat jako výborná chuťovka při různých příležitostech. Pokud jsme dodrželi postup, úspěch je zaručen!


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sloní žrádlo na chlebíčky

Zpět na recept