Slepičí ragú na maďarský způsob

Chutné ragú ze slepice a zeleniny. Recept se dá udělat i z kuřete, pak je příprava kratší.


3.4145x
120 min

Postup přípravy

Slepici naporcujeme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Velké cibule oloupeme a nasekáme nadrobno. Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Tvrdý sýr nastrouháme na jemno.

Kousky masa osmažíme na sádle a potom maso vyjmeme. Pokud je třeba, přidáme trošku sádla. Ve výpeku dozlatova osmažíme nasekanou cibuli. Zaprášíme mletou paprikou, krátce orestujeme a vmícháme rajský protlak. Chvíli mícháme, abychom zbavili protlak kyselosti. Vrátíme porce masa, zalijeme hrnkem vřelého vývaru a na mírném ohni maso dusíme.

Když je maso téměř měkké, přidáme nakrájené papriky. Pár minut před dokončením přidáme do ragú rajčata. Nakonec vmícháme lžíci nastrouhaného sýra, nebo sýrem posypeme každou porci na talířích.

Slepičí ragú na maďarský způsob podáváme s tarhoňou, haluškami nebo rýží.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slepičí ragú na maďarský způsob

Zpět na recept